Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

vineri, 30 aprilie 2010

joi, 29 aprilie 2010

miercuri, 28 aprilie 2010

Recunoaşteţi locaţia?

Biserica Sf Gheorghe (sapata in piatra) - Lalibela, Etiopia.

Mai multe detalii: www.crestinortodox.ro

marți, 27 aprilie 2010

Recunoaşteţi biserica?

Biserica memoriala Kaiser Wilhelm, Berlin, Germania.

luni, 26 aprilie 2010

duminică, 25 aprilie 2010

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Recunoaşteţi lacul?

Moni spunea...
Lacul Retba sau Lacul Roz, din Peninsula Capul Verde, Senegal, Africa. E numit Lacul Roz datorită culorii roz a apei lui, dată de prezenţa în apă a unor bacterii. E un lac cu o salinitate ridicată, aproape de cea a Mării Moarte.

vineri, 23 aprilie 2010

joi, 22 aprilie 2010

miercuri, 21 aprilie 2010

marți, 20 aprilie 2010

Recunoaşteţi locaţia?

Salina Turda, jud. Cluj.

sâmbătă, 17 aprilie 2010

vineri, 16 aprilie 2010

joi, 15 aprilie 2010

Recunoaşteţi muzeul?

April spunea...
Muzeul de ceara "Madame Tussauds" din Londra.
Muzeul a fost infiintat de artista sculptor in ceara, Marie Tussaud. Este cel mai mare si mai important muzeu de ceara din lume si unul din cele mai vizitate muzee care exista, fiind un foarte important obiectiv turistic al Londrei.

Moni spunea...
Muzeul Madame Tussauds, cel mai faimos muzeu al figurilor de ceară din lume. Cu sediul la Planetariul din Londra, pe strada Marylebone, are filiale în mai multe oraşe importante din lume (Amsterdam, Berlin, Hollywood, Hong Kong, Las Vegas, New York, Shanghai şi Washington).

miercuri, 14 aprilie 2010

marți, 13 aprilie 2010

Recunoaşteţi locaţia?

The Great Blue Hole (Marea Gaură Albastră}

Marea Gaură Albastră (în engleză Great Blue Hole) este denumirea unei găuri albastre de mari proporţii situat în mijlocul recifului Lighthouse (atol al recifului de barieră din Belize). Este o dolină rotundă cu diametrul de 305 m şi adâncă de 120 m.
Iniţial, această gaură albastră reprezenta un sistem de peşteri calcaroase, formate în timpul ultimei ere glaciare. Pe atunci nivelul mării era cu mult mai scăzut, dar când acesta s-a ridicat bolta peşterii a cedat, formând o dolină carstică.
Marea Gaură Albastră a devenit cunoscută datorită cercetătorului francez Jacques-Yves Cousteau, care a inclus-o în lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundări.
Sursa: Wikipedia

luni, 12 aprilie 2010

Recunoaşteţi templul?

Moni spunea...

Templul Borobudur din provincia Yogyakarta, Indonezia. Este cel mai mare templu budist din lume. Este construit în formă de piramidă, cu baza pătrată, de 118 m lungime. Din 1991 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.


sâmbătă, 10 aprilie 2010

vineri, 9 aprilie 2010

Recunoaşteţi lacul?

Lacul Fedaia, regiunea Trentino-Alto Adige, Italia.

miercuri, 7 aprilie 2010

Recunoaşteţi munţii?

Munţii Măcin

Sunt situaţi în sud-estul României, respectiv în nord-vestul Dobrogei, în jud. Tulcea.
Munţii Măcinului au o deosebită importanţă între munţii ţării, fiind cei mai vechi munţi din România, interesul deosebit al cercetătorilor fiind orientat, datorita numeroaselor vestigii istorice, către sapaturile arheologice, dar în egală măsură şi către cercetarea stiinţifică a vastului tezaur natural existent aici – geologic, botanic, zoologic.
Parcul Naţional Munţii Măcinului este mai puţin cunoscut din punct de vedere turistic, deşi în vecinătatea acestuia o zonă turistică deosebită atrage anual zeci de mii de vizitatori – Delta Dunării.
Pagina web

marți, 6 aprilie 2010

vineri, 2 aprilie 2010