Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

joi, 26 mai 2011

Etapa 45. Recunoasteti catedrala?

Dana Talpoş spunea...

Catedrala Notre Dame de Chartres (Ile de France, Franța) - catedrală gotică, cunoscută pentru inegalabilele vitralii și sculpturi care îmbracă interiorul, dar și exteriorul; impunătoare vitralii care acoperă o întindere de 2508 metri pătrați, ferestre create de maeștrii artiști în sticlă în secolul 12 și 13 și culori caleidoscopice-roșu rubin, verde smarald, “albastru Chartres” și galben auriu. (http://istoria-artei.blogspot.com/2009_07_01_archive.html)

luni, 16 mai 2011

Etapa 43. Recunoasteti cladirea?

Muzeul de Artă Contemporană, Niteroi, Rio de Janeiro, Brazilia

luni, 9 mai 2011

Etapa 41. Recunoasteti cladirea?

SuidualC spunea...

Cladirea, denumita “Louise Weiss” este una moderna, cu aspect futurist si sediul Parlamentului European din Strasbourg. Promotorii ei spun ca ea ar reflecta “natura nefinalizata a Europei”.

vineri, 6 mai 2011

Etapa 40. Recunoaşteţi râul?

Salomeea spunea...

Fluviul Gange, lung de 2.510 km, izvorăște din ghețarul Gangotri, din provincia indiană Uttaranchal, din centrul munților Himalaya, și se varsă în golful Bengalului, prin vasta deltă din Sunderban. Este considerat sacru de către hinduși și venerat sub forma personificată a zeiței Ganga.
Fluviul este important și din punct de vedere istoric: multe din fostele capitale provinciale sau imperiale s-au situat pe malurile sale.
Din păcate, Gange se află printre primele cinci cele mai poluate râuri din lume...