Arcul de Triumf , Bucuresti.
Blog pt iubitorii de turism şi drumeţie. Aflaţi aici obiective turistice, staţiuni şi oraşe din România. Dacă aţi fost prin aceste locuri, vă rog sa faceţi comentarii şi să daţi sfaturi celor care poate doresc să le viziteze.
Excursie!
Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTAExcursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.
Arcul de Triumf a fost construit in cinstea proclamarii Unirii, comemoreaza victoria Romaniei in primul razboi mondial si a fost construit intre 1921-1922
RăspundețiȘtergereArcul de Triumf.Bucuresti.
RăspundețiȘtergereBine ales momentul!
Arcul de Triumf, Bucuresti.
RăspundețiȘtergereMonumentul comemoreaza participarea Romaniei la primul razboi mondial de partea Aliantilor. A fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in 1935-1936, fiind proiectat de Petre Antonescu.
Arcul de Triumf este un monument situat în partea de nord a Bucureştiului, în sectorul 1, la intersecţia şoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu şi Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922.Împreună cu Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărăşeşti, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman şi cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la primul război mondial de partea Aliaţilor.
RăspundețiȘtergereArcul de Triumf,Bucuresti..P
RăspundețiȘtergereArcul de Triumf - Bucuresti - monument care comemorează participarea României la primul război mondial de partea Aliaţilor. Construit initial din lemn in contextul încoronării regelui Ferdinand I şi a reginei Maria ca suverani ai României Mari, a fost ulterior inlocuit cu cel din piatra existent astazi.
RăspundețiȘtergereRevin cu comentariul, ca si Turisticus.
RăspundețiȘtergereDoua etape tin de ridicarea monumentului. 1922 dupa primul Razboi Mondial si in urma Marii Uniri, din lemn si o reconstructie , amai solida, dupa 1935, de catre arhitectul Petre Antonescu.
Arcul de triumf. Bucuresti.
RăspundețiȘtergereTudy