Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

luni, 20 iulie 2009

Excursie (17)- BAIA DE ARAMĂ

Baia de Aramă este un oraş în judeţul Mehedinţi, pe drumul naţional DN 67D, la 70 km de Băile Herculane şi la 40 km de Târgu Jiu.


Obiective turistice:
- Biserica Sfinţii Voievozi "Mihail şi Gavril" din Baia de Aramă, construita în anii 1699-1703, pe vremea lui Constantin Brâncoveanu.
- Biserica de lemn din Brebina (aprox. 3 km) - cea mai veche biserică de lemn din zonă;
- La 5 km de Baia de Aramă, în localitatea Ponoarele, poate fi admirat Podul lui Dumnezeu, format prin prăbuşirea unui tavan de peşteră şi numit aşa de către localnici datorită faptului că în urma unor accidente auto (căderi în gol de pe acest pod) nimeni nu şi-a pierdut viaţa.


Mănăstirea Tismana, la 20 km de Baia de Aramă - întemeiată de Radu I şi terminată de Dan I (1377-1385). Situată lângă hotarul Ţării Româneşti, mănăstirea a jucat şi rolul unei cetăţi de apărare. Ea a fost înzestrată cu turnuri şi folosită ca bază fortificată de Tudor Vladimirescu în 1821.


Peştera Cloşani. Este situatã pe valea Motrului, în Masivul Piatra Cloşani, la 15 km de Baia de Aramă, fiind una dintre cele mai frumoase peşteri din ţarã, datoritã formaţiunilor sale carstice.

Sursa web: www.baiadearama.ro

3 comentarii:

  1. Interesanta localitate. Am trecut pe-acolo cand am mers la Herculane, dar nu m-am oprit. Asa sunt eu : cand plec la drum lung nu ma opresc nici sa beau apa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa pestera si in poza ...
    cred ca in realitate ...e si mai si !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte frumos..mi-ar placea si mie sa ajung..off :(

    RăspundețiȘtergere