Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

luni, 22 iunie 2009

Excursia "Radio Europa FM" - Ziua 1

În luna mai 2009 postul de radio Europa FM a organizat un concurs în care se cerea ca ascultătorii să posteze pe forum despre: cea mai frumoasa manastire, cel mai frumos muzeu, hotel, loc de vacanta, etc. Am avut plăcerea sa fiu câştigătorul la sectiunea "cel mai frumos loc din România". Aici poţi vedea postarea câştigătoare. Premiul consta într-un week-end, în cazul meu la un hotel din Ceahlău.
Cum din Arad până în Ceahlău sunt mai bine de 600 km am decis să prelungesc week-endul cu două zile, pentru a vizita câteva locuri unde nu am mai fost până acum.
Am pornit din Arad vineri, 12 iunie, ora 13 spre Sighişoara. Am mers pe traseul Arad - Deva - Alba Iulia - Blaj - Sighişoara. Am oprit la Blaj pentru a vedea Câmpia Libertăţii.

Poarta de intrare.


Monumentul de pe Câmpia Libertăţii


Detaliu. "Vrem să ne unim cu ţara!" - au spus răspicat românii din Transilvania în cele două adunări naţionale din timpul revoluţiei de la 1848.


O parte din cele 26 de busturi înfăţişând conducători ai Revoluţiei de la 1848, expuse pe aleea ce înconjoară Câmpia Libertăţii de la Blaj.


Drumul nostru a continuat spre Sighişoara, de-a lungul Târnavei Mari, unde am fot întâmpinaţi de o ploaie torenţială, asta în jurul orei 20. Ne-am cazat la pensiunea Aquaris, chiar în centrul oraşului, aici existând piscină, dar şi camping cu căsuţe şi loc pentru rulote şi corturi. O cameră dublă costă aici 140 RON.


Programul zilei de mâine va include vizitarea cetăţii Sighişoara, dar şi drumul spre Ceahlău.

O imagine cu Sighişoara.

Un comentariu: