Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

luni, 1 iunie 2009

Excursie (5) - ARIEŞENI


Arieşeni este o comună în judeţul Alba. Atestată istoric pentru prima oară în 1909, sub numele de Lăpuş, a facut parte iniţial din fosta comună Râul Mare (azi Albac). Dezvoltarea ei se datorează migraţiei populaţiei, din zonele joase, spre locurile mai înalte, libere, în căutarea păşunilor montane.

Staţiunea Arieşeni este situată la 950 m altitudine, fiind punct de plecare în traseele de escaladă şi drumeţie din Munţii Apuseni. Pe timp de iarnă deţine cea mai renumită pârtie de schi din zona munţilor Apuseni. Pârtia Vârtop are o lungime de 1000 m, cu o diferenţă de nivel de 200 m, este dotată cu teleschi cu capacitate de transport de 720 persoane/oră şi utilaje de întreţinere a zăpezii. Durata normală a sezonului de schi este din decembrie până în martie. Pârtia este iluminată pe toată lungimea. În Arieşeni există posibilităţi de cazare în vile dotate cu băi şi bucătării pe care le puteţi folosi. Localnicii sunt ospitalieri. Viaţa de noapte este intensă, există numeroase baruri şi discoteci.
www.arieseni.info

Un comentariu:

  1. De la Arieseni se poate pleca spre numeroase obiective turistice renumite : Cascada Varciorog, Pestera Scarisoara, Pestera Poarta lui Ionele (am scris la mine pe blog despre aceste frumuseti naturale), Focul viu, Avenul Negru etc.

    RăspundețiȘtergere