Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 30 mai 2009

Excursie (4) - MONEASA

Moneasa - „Perla Munţilor Apuseni” - este o staţiune balneoclimaterică din jud Arad, la 100 km de municipiul Arad. Este cuibărită într-o mică depresiune de pe valea Moneasa, la poalele Masivului Codru-Moma, la altitudinea medie de 280 m.

Prima menţiune despre folosirea apelor termominerale din staţiunea Moneasa o aflăm în "Descrierea geografică a comitatului Arad" din anul 1835.
Staţiunea Moneasa prezintă un profil de cură şi tratament pentru afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic, ale sistemului locomotor, unele afecţiuni ginecologice, nevroză astenică, reumatologie, boli de nutriţie şi metabolice.

Aerul încărcat de ioni negativi, furnizaţi de vegetaţia abundentă, are un efect benefic asupra sănătăţii, conferind staţiunii încă un element care o face cautată. Apele termale au temperatura de 25-32 de grade şi sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, hipotone, aceste ape constituind zestrea de aur a staţiunii.

Obiective turistice:
- Ştrandul Moneasa.
- Peştera Liliecilor, Peştera Albă şi Grota urşilor.
- Rezervaţia de nuferi.
- Cariera de marmură neagră şi roşie.
- Cascada Boroaia.
- Cetatea Dezna, la 10 km de Moneasa.

3 comentarii:

  1. O satiune minunata, am fost si eu acuma cativa ani,ce e cel mai frumos este ca e situata intre munti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, o statiune draguta, pacat ca s-a desfiintat partia de sky. Dar se pare ca asa este in Romania, interesele personale sunt mai presus de interesele comunitatii. Mai bine sa-mi plantez eu vila intr-un loc superb, deact sa se bucure muritorii de rand de o tura cu skiurile sau cu saniuta. Ca tot sunt dobitoci destui care vin sa ne voteze :((.

    RăspundețiȘtergere
  3. O zona minunata de unde vii cu bateriile incarcate.

    RăspundețiȘtergere