Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 1 august 2009

Excursie (19)- HOREZU

Oraşul Horezu se află aşezat în partea centrală a judeţului Vâlcea, pe DN67, la 70 km de Tg Jiu si la 40 km de Rm Valcea.
Horezu este recunoscut ca centru etnografic şi ca un vechi centru de ceramică populară. Centrul de ceramică Olari (cartier al oraşului Horezu) - este cel mai important centru de ceramică smălţuită din România.

Magazin de ceramică


Atelierul artistului popular Paloşi


Horezu are o poziţie privilegiată, în nordul Olteniei, unde există cea mai mare concentrare de mănăstiri din ţară. Aceste valori culturale aflate într-o zonă cu floră şi faună bogată, cu peisaje deosebite, atrag un mare număr de turişti. Aveţi în continuare cele mai importante obiective turistice din zona Horezu.

Mănăstirea Hurezi


Mănăstirea Bistriţa


Mănăstirea Polovragi


Cheile Olteţului


Peştera Polovragi


Peştera Muierilor


Muzeul Natural al Trovanţilor, Costeşti, jud Vâlcea.

2 comentarii:

  1. minunate locuri, merita vizitate pe indelete! Poate fi si o destinatie de weekend.

    RăspundețiȘtergere
  2. minunate locuri, merita vizitate NU EVITATI

    RăspundețiȘtergere