Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

vineri, 4 septembrie 2009

Excursie (20)- RM. VÂLCEA

Municipiul Râmnicu Vâlcea este reşedinţa jud.Vâlcea şi este aşezat pe malul drept al Oltului, nu departe de ieşirea acestuia din defileul Turnu Roşu – Cozia. Prima atestare documentară a oraşului este de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, mai exact din 4 septembrie 1388.

Obiective turistice:
- Episcopia Râmnicului şi Argeşului – complex architectonic, construit în sec XVII-XIX, compus dintr-o biserică având picture murale realizate de Gh. Tattarescu şi un paraclis în stil brâncovenesc, cu picturi exterioare realizate de Grigore Zugravu.
- Cetăţuia – o mică incintă în care se poate vizita un schit ridicat în 1677, pe locul unei biserici mai vechi, unde la 2 ianuarie 1529 a fost ucis Radu de la Afumaţi.

- Parcul Zăvoi – unul dintre cele mai vechi din ţară.


- Muzeul judeţean Vâlcea.

- Biserica “Toţi Sfinţii” - zidită între anii 1762 - 1764.

- Casa memorială Anton Pann.

Împrejurimi:
- Mănăstirea Cozia


Staţiunea Călimăneşti


Castrul roman Arutela


Mănăstirea Govora


Primăria Rm. Vâlcea

3 comentarii:

  1. As adauga la imprejurimi Ocnele Mari cu strandul cu apa sarata, tocmai buna pentru ameliorarea durerilor provocate de reumatism. In rest, orasul Ramnicu Valcea este linistit, cu oameni primitori si harnici.

    RăspundețiȘtergere
  2. La Ocnele Mari sunt probleme cu revarsarea apelor si cu alunecarile de teren. S-ar parea ca statiunea se duce de rapa.
    O atractie turistica in sudul orasului Rm. Valcea o constituie complexul de la Ostroveni cu un bazin cu apa sarata adusa de la Ocnele mari si cu casutele in care se poate innopta.

    RăspundețiȘtergere
  3. dac nu era dl. gutau valcea nu arata niciodata asa ...

    RăspundețiȘtergere