Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

duminică, 24 mai 2009

Excursie (1) - TIMIŞOARA

Timişoara este cel mai mare oraş din vestul ţării, fiind situat în Câmpia Banatului, pe malurile Canalului Bega.
Timişoara s-a numărat printre primele oraşe din lume care au introdus transportul în comun cu tramvaiele cu cai (1869), precum şi iluminatul electric (1884).

Timişoara medievală (Castrum Temesienisis) este menţionată în 1212, iar în sec XIV, în timpul regelui Carol Robert de Anjou, devine pentru o scurtă perioadă capitala Ungariei.
În anul 1440 Iancu de Hunedoara devine comite de Timiş sprijinind astfel dezvoltarea oraşului. Între anii 1552 – 1716, în urma cuceririi de către turci, Timişoara devine paşalâc turcesc, iar apoi pentru 200 de ani intră sub stăpânire austriacă.
În data de 16 decembrie 1989 la Timişoara s-a declanşat revoluţia care avea să ducă la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu şi a regimului comunist din România.

Obiective turistice:
- Muzeul Banatului.
- Bastionul Maria Therezia.
- Cetatea Timişoara.
- Catedrala Mitropolitană.
- Domul romano-catolic din Piaţa Unirii.
- Catedrala Millenium.
- Palatul Dicasterial.
- Palatul Baroc.
- Parcurile: Central, Rozelor, Botanic, etc.
- Sinagoga din Fabric.
- Fabrica de Bere (sec XVIII).
- Statuia Ciumei (1740).

PS Vă rugăm să introduceţi comentarii în legătură cu obiectivele turistice din Timişoara, sau despre orice altceva ce consideraţi că este util unui turist care vizitează oraşul.
Cei care dintre d-voastră doresc să scrie articole despre locaţiile prin care vom trece în această excursie virtuală sunt rugaţi să mă contacteze la turisticus@gmail pentru a le da acces pe blog.

Cazare în Timişoara: Hotel Koronna (0356465741), Hotel Central (0256490091 ), Hotel Ramina (0256272732 ), Pensiunea Yasmine (0726250958), Hotel Angellis (0256377585).

5 comentarii:

  1. Locuiesc in Timisoara...imi place foarte mult orasul, nu m-as muta intr-un alt oras din Romania.Problema e ca daca aveti drum pe aici intr-un viitor mai apropiat ve-ti fi probabil foarte dezamagiti pentru ca Timisoara este plina de santiere si cladiri aflate in renovare printre care se afla si Muzeul Banatului,Bastionul si foarte multe cladiri istorice.Probabil ca pentru dezamagirea sa nu fie foarte mare firmele care se ocupa de renovare au avut grija ca in timpul renovarii cladirile sa aiba panza de protectie pe care este pictata fatada respectivei cladiri...deci o imagine in ansamblu tot va puteti face.
    Nici canalul Bega nu a scpat usor intrucat acesta este curatat pentru a redeveni navigabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. In articol nu apar parcurile cu care Timisoara se mandreste foarte mult: parcul Rozelor, parcul botanic, parcul Central, parcul copiilor, etc
    Si nici barurile :))
    Seby

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite am adaugat si o poza cu Parcul Rozelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita! Si eu imi doresc sa reusesc sa ajung prin Timisoara cat de curand. Mai ales ca am cativa prieteni. Si din ce am auzit sunt o multime de vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost in Timisoara de cateva ori inainte de 1989, in interes de serviciu, si n-am vizitat decat centrul, aeroportul, gara si intreprinderile respective. Imi pare rau ca nu se putea altfel dar mi-a placut si atat cat am vazut.
    Poate ar fi bine daca ati posta mai multe poze.

    RăspundețiȘtergere