Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 28 februarie 2009

Ceramică de Marginea

Comuna Marginea se află în jud. Suceava la o distanţă de 8 km de Rădauti, la intersecţia drumurilor 2E (Gura Humorului - Putna) şi 17A (Câmpulung Moldovenesc - Rădăuţi).

Din punct de vedere turistic Marginea este cunoscută pe plan naţional şi mai ales internaţional prin păstrarea şi perpetuarea într-o formă autentică a străvechilor îndeletniciri din epoca bronzului (sec. V - V I ) de modelare manuală a lutului argilos în scopul fabricării vaselor cu întrebuiţare casnică pentru gătit sau pentru prelucrarea laptelui şi diverse alte forme ornamentale.

Unicitatea ceramicii de Marginea pe plan internaţional este dată de culoarea neagră rezultată în urma arderii precum şi modelarea unor forme specifice tradiţionale. Cultura populară a comunei se regăseşte şi în portul popular specific care se poartă în zilele de sărbătoare de către bătrânii satului.

Un comentariu:

  1. In fotografia de mai sus, vasul de ceramica cu decoratiuni solare nu este de la Marginea - Suceava !!! Este din Harghita, Miercurea Ciuc !

    RăspundețiȘtergere