Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

miercuri, 18 martie 2009

Caracal

Caracal este un municipiu din judeţul Olt, în Câmpia Romanaţiului.
În oraş se află ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor împăratului roman Caracalla (217), de la numele căruia ar proveni denumirea oraşului.

Caracalul este cunoscut prin cele 7 “minuni” ale sale, reale sau unele inventate:
1.Cimitirul oraşului, care se afla pe strada Învierii.
2. Penitenciarul din Caracal, care se afla pe strada Libertăţii.
3. Fabrica de pâine, pe strada Foametei.
4. Singura minune a municipiului Caracal care mai există este ceasul din gară: pe o parte orele sunt notate cu cifre arabe, iar pe cealaltă parte, cu cifre romane.
5.Incendiu în clădirea unde îşi aveau sediul pompierii.
6. Furarea uşilor de la clădirea poliţiei.
7. Contruirea unei clădiri circulare şi uitarea macaralei în interiorul clădirii.

Obiective turistice:
- Biserica Domnească Ovidenia, din sec. XVI, ctitorită de domnul Pătraşcu Cel Bun
- Biserica Adormirea Maicii Domnului, ctitorită de familia Jianu, locul unde se află înmormântat vestitul haiduc Iancu Jianu.
- Parcul "Constantin Poroineanu", recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune.
- Muzeul Romanaţiului

Caracal pe web

3 comentarii:

  1. de ce facetzi mah mijto d caracal??

    RăspundețiȘtergere
  2. Misto-ul ca misto-ul, dar fraza cu ''... Furarea ...'' e de tot penibilul. Asa este ????? :))))))) Apropos, sunt 8 minuni nu 7 !

    RăspundețiȘtergere
  3. De numele orasului se leaga cateva istorioare amuzante, dar prea putin credibile. Cat priveste legenda carului, am aflat ca de fapt era vorba de plosti, insa intelesul a fost deturnat de rauvoitori. E un oras cu istorie (Curtea Domneasca a lui Mihai, casa lui Iancu Jianu), cu o arhitectura impresionanta (Teatrul National, Primaria), cu un parc uimitor, construit de peisagisti francezi. Denumierea vine de la Kara Kale (Cetatea Neagra).

    RăspundețiȘtergere