Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

marți, 14 aprilie 2009

Călăraşi

Călăraşi este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Călăraşi, situat în sud-estul României, pe cursul Dunării şi al braţului Borcea. Prima atestare documentară se referă la un sat – Lichereşti, pe locul actualului centru civic - menţionat în 1630 de Leon Ştefan Tomşa voievod.

Obiective turistice:
- Ostroavele de pe Dunăre, braţul Borcea şi plajele acestora.
- Un bogat fond cinegetic, atracţie pentru amatorii de vânat şi pescuit.
- Muzeul Dunării de Jos.

- Parcul Municipal, unde se află statui lui Burebista.
- Catedrala Sf. Nicolae, ridicată în sec. XVI, cea mai veche clădire a municipiului, loc unde ţarina Ecaterina cea Mare a Rusiei, la întoarcerea de pe un front din Războiul Ruso-Turc s-a rugat pentru binele armatei ruse.

- Grădina Zoologică - singura din România care reproduce jaguarul, tigrul siberian şi struţul Emu si deţinând specii unicat, cum ar fi hipopotamul şi urşii de Alaska.
- Insula Păcuiul lui Soare unde se află ruinele unei cetăţii, probabil cetatea bizantină Vicina.
www.calarasi.ro

3 comentarii:

  1. Foto 1:
    reprezinta un sat de pe celalalt mal al Borcei,din zona Ostrovului,zona extrem de frumoasa,renumita pentru podgoriile sale(si as mai adauga eu....pentru iazuri),unde se afla si Manastirea Dervent.
    Merita vizitata aceasta manastire!

    Foto 2:
    Parcul Mare.Are perimetrul de 400m,plin de statui,am observat ca reprezinta o mare atractie pentru bulgari...nu stiu de ce.In stanga sunt acesti copaci,iar in dreapta Borcea si plaja!Frumos peisaj!
    In acest parc se afla Teatrul(se vede in spatele statuii din dreapta) si Biblioteca Judeteana,o cladire foarte veche,care pana acum 2-3decenii reprezenta un cinematograf!Merita vazuta!

    Foto 3:
    reprezinta fosta primarie.Actualmente,cladirea apartine Armatei.Vis a vis se afla actuala primarie,Consiliul Judetean,Piata in care se tin concerte si Hotel Calarasi(3*).In dreapta gasiti si astazi vestitul restaurant "Pescarus",unde au cantat mari artisti,printre care si regretatul Gil Dobrica.Langa se afla Muzeul Dunarii de Jos.Daca il vizitati,veti afla multe despre Civilizatia Cucuteni si nu numai!

    Despre text:
    -intr-adevar,sunt foarte multe iazuri,lacuri unde se poate pescui gratis!!!
    -Zoo... a fost Gradina lui Ceausescu,a fost cea mai mare din sud-estul Europei,a fost cea mai bogata in exemplare de pe alte hotare/continente!A fost!Din pacate,azi mai sunt animalele enumerate mai sus,mai este unul din cei doi giganti ursi ai lui Ceausescu,mai sunt pasari exotice,mai este acvariumul(renovat),dar......mie mi-e tare dor de elefant si de muultele animale care nu mai sunt...

    Mai recomand:
    -Lacul Mostistea!Nu ca am copilarit pe malul si in apa lui,dar este cel mai mare din Campia Romana!
    -Catedrala Sf. Anastasia!Este noua catedrala,superba!
    -Manastirea Radu Negru(intre oras si Autostrada Soarelui)
    -Casa in care s-a nascut marele nostru Stefan Banica(senior),dar si soclul ce-i poarta numele,amplasat in centrul orasului,la doar cativa metri de Km 0 al Uniunii Europene!!!!

    P.S. Ma puteti vizita si pe mine :)!Locuiesc in spatele Directiei Agricole,marea cladire verde de langa Piata Big....cartierul Orizont(numit Noul Centru al Calarasiului)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos si instructiv comentariul tau, Nikol. M-as bucura enorm sa am astfel de completari la fiecare articol sau fotografie ce apare pe blog.
    Ca semn de recunostinta primesti 1p.

    RăspundețiȘtergere