Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

miercuri, 8 aprilie 2009

Provocare!

Astazi nu va fi afisata nici o fotografie.
Exista totusi un quest:
Sunteti invitati sa scrieti intr-un comentariu despre acel obiectiv turistic, vizitat de d-voastra, care v-a impresionat cel mai mult.
Cele mai interesante comentarii vor fi supuse unui vot, iar primele 3 clasate vor fi rasplatite cu puncte.
Timp limita: ora 22, 9 aprilie 2009.

12 comentarii:

  1. Am vizitat Meteora, cel mai mare si mai important Centru Monastic Ortodox al teritoriului grecesc , dupa Muntele Athos. Il reprezinta, fara doar si poate obiectivul turistic ce m-a impresionat cel mai mult. E ceva unic si absolut de vis!
    Când mergi spre Meteora ,dinspre oraşul Kalambaka, înaintezi pe un drum in panta pentru a ajunge sus ,in vârfurile stâncilor unde se afla mănăstirile. Drumul seamănă cu un şarpe uriaş ce se invarte in jurul stancilor.
    Pentru cine nu stie, sunt 24 de manastiri amplasate intr-un decor mirific. Ce vezi acolo nu se uita niciodata, biserici izolate de lume cu o viata monahala de invidiat, in liniste si pace, aproape de cer..

    RăspundețiȘtergere
  2. In clasa intai,am desenat un triunghi maro,cu pete verzi ici colo.Invatatoarea m-a intrebat:
    -Ai fost vreodata la munte?
    -Nu.

    Dupa vreo 3 ani,am plecat intr-o excursie pe Valea Prahovei.Ne-am cazat....eu am primit,dupa mintea mea de copil pe atunci,cel mai urat pat din cea mai urata camera.Doamna mi-a zambit,eu m-am conformat.La culcare,invatatoarea a venit in camera unde dormeam eu,a ridicat jaluzelele,si m-a intrebat:
    -Iti place?
    -:):):)daaaa,ce frumos se vede!
    -E crucea de pe Caraiman!

    Toata noaptea m-am uitat la cruce!Nu as da niciun pumn de tarana din Carpatii nostri pentru nicio mare,ocean,manastire,oras sau o alta tara!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul trecut am vizitat Parisul cu tot ce presupune, am fost am vazut Notre Dame, am vazut Domul Invalizilor si intr-un final am intrat in Luvru. Am trecut pe langa vestita Gioconda care m-a uimit cu dimensiule ei liliputane in comparatie cu ce imi inchipuiam eu despre ea, am trecut prin fata ei si m-am minunat de cat de frumoasa e si de cat de enigmatic ii este acel zambet aproape malefic. Am terminat de vizitat galeria pictorilor italieni si am vrut sa iesim, cand am zarit-o pe ea: Victoria sau Nike din Samothrace. Imi parea atat de vie, ma asteptam sa isi ia zborul spre cer. Asta este cel mai frumor lucru pe care l-am vazut in toata calatoria la Paris si in viata mea pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, ai uitat sa te semnezi. Te rog sa dai un ID. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie cel mai mult mi-a placut detaliile despre Rapa Rosie.Am fost impresionat de peisajul de acolo, si de ceea ce poate natura sa creeze.Vazand acele poze(pt ca nu am fost acolo) am realizat ca este ceva unic, si desi nu sunt un fan al excursiilor si expeditiilor in natura, mi-as dori sa ajung acolo sa vizitez, este ceva ce trezeste atentia oricui.Cred ca in momentul in care te afli acolo, te gandesti doar ce maret si batran este acel loc, si te gandesti ca "doar" acum 60 de milioane de ani a inceput sa se formeze.Nu stiam despre Rapa Rosie pana nu am vazut pe acest site, si sincer sa fiu daca as fi vazut poza, bagam mana in foc ca nu se afla in Romania.Astea fiind spuse sper sa ajung acolo si sa vad cu ochii mei maretia naturii :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca nu am fost suficient de explicit. Ma refeream la un obiectiv turistic vizitat in viata reala si nu de aici de pe blog. Altfel spus am dorit sa ne impartasim locurile frumoase pe care le-am vazut in excursiile noastre prin tara sau prin strainatate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inca ceva. Eu cred ca fiecare dintre cei care au vizitat acest blog au vazut undeva, candva un loc frumos si asteptam sa ne spuna cateva cuvinte despre el.
    Provocarea se prelungeste cu 24 de ore.
    Multumesc pt atentie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda...nu stiu cum de am reusit sa inteleg eu altceva :) in fine, maine ma voi pregati mai bine :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Seby.

    RăspundețiȘtergere
  10. O "lume" prin ochii mei de copil:

    Plec de la cabana Padis pe traseul marcat cu punct albastu, spre cel care va ramane probabil pt totdeauna obiectivul meu turistic preferat. Din fata cabanei, pe un drum forestier strabat padurea. Drumul ma coboara spre un parau ce izvoraste din izbucul cu acelasi nume. Nu dupa multe minute las izbucul in urma si o iau pieptis pe poteca, traversez un parau si intru intr-o padure minunata de molid. La iesirea din padure, in fata ochilor mi se dezvaluie o noua "lume", cu totul necunoscuta, o "lume" parca a novacilor, parca ireala. Ma simt mic in fata gigantilor bolovani care coboara pana la intrarea intr-o minunata pestera, cu ziduri care se ridica, acoperind parca bolta cereasca. E o cetate faurita in inima muntilor.

    Nu pot sa o descriu mai mult, nu gasesc cuvintele potrivite, e prea frumos.

    Sa mergeti... Cetatile Ponorului.

    RăspundețiȘtergere
  11. In urma "provocarii" primesc puncte: Diana, Nikol si Victor U. E clar de ce nu a mai fost nevoie de nici un vot ...
    Sincer speram ca din cei aproximativ 30 ce acceseaza blogul zilnic sa fie mai multi care sa raspunda. Poate data viitoare.
    Nu vreau sa inchei fara sa spun ce mi-a placut mie mai mult. Este vorba de Creasta Muntilor Fagaras, parcursa in 5 zile pe directia E-V, cu cortul si rucsacul in spate.
    Multumesc pt atentie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc si eu!A fost interesant si placut sa retraiesc niste amintiri frumoase!

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere