Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

joi, 16 iulie 2009

Excursie (16)- ORŞOVA

Orşova este un municipiu din judeţul Mehedinţi, situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I de pe Dunăre, în zona de varsare a râului Cerna în Dunăre.
Aici au fost descoperite urmele aşezării daco-romane Dierna (din provincia romană Dacia Malvensis), ridicată la rang de municipiu în anul 193 d.Hr.


Obiective turistice:
Principala atracţie turistică a oraşului este fluviul Dunărea pe care se pot face croaziere spre Porţile de Fier, Tabula Traiana, Cazanele Mici, Cazanele Mari, Bustul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Peştera Veterani, Peştera Ponicova.







Mănăstirea Sfânta Ana. A fost fondată de jurnalistul Pamfil Şeicaru care luptând aici ca sublocotenent în Primul Război Mondial, a dorit să-şi exprime recunoştinţa în faţa lui Dumnezeu fiindcă rămăsese în viaţă după ce fusese îngropat aici de explozia unei bombe.


Catedrala Catolică. Este unică în Europa, elementele sale specifice fiind forma de cort a interiorului şi acoperişul în formă de cruce. Friza de tablouri reprezentând „Drumul Golgotei” a fost pictată de Gabriel Popa în manieră modernă.

2 comentarii:

  1. Super fain oraselul.Mai prost e cu semnalul..cel putin pe Orange.Intri imediat in reteaua Serbiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. este frum orasul ca monumente si chiar si peisajul este minunat am fost in orsova cu cateva saptamani in urma intr-o excursie scolara......este foarte frumos

    RăspundețiȘtergere