Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Atena

Ma simt onorat de invitatie Turisticus,si imi pare bine ca pot spune cateva cuvinte despre orasul in care traiesc de 9 ani.Sant multe de spus despre aceasta capitata atat de controversata,dar o sa ma limitez doar la cateva puncte mai vizitate.

Din vechime si pana astazi,Atena a fost si este un punct de atractie pentru milioane de turisti anual.Locuri ca Akropole,Likavitos,Monastiraki si altele ,au fost tinta pentru multa lume pe care si-au dorit de mult sa cunoasca indeaproape civilizatia si cultura greaca.Recunoscuti inca din vechime pentru inteligenta si iscusinta lor in materie de constructii,multe edificii inca stau in picioare ducand parca in spate povara milenara a anilor ce s-au scurs de la cladirea lor.Puncte de atractie care fac impresie si circula din gura in gura,sunt Akropolis (ackro-inseamna margine,rapa,si polis care inseamna oras)este punctul de referinta care leaga Atena de azi,de ceea ce a fost odata.Este edificiul care reprezinta apogeul artistic al Atenei in perioada secolului-V-B.C.Mai nou,muzeul Akropole care s-a deschis la inceputul anului acesta chiar la poalele stancii sfinte cum o numesc ei, reuneste intr-un stil artistic ,obiecte si opere de odinioara intr-o galerie moderna si de bun gust.Piata din Sintagma(Constitutie)care este chiar in fata parlamentului,piata bazar din Monastiraki,unde se pot gazi tot felul de suveniruri foarte ieftine(de la haine,incaltaminte,Cd-uri,bibelouri,antichitati ,pana la hotii de la coltul strazii la care poti gasi tot ce vrei,dar care te pot lasa si ,,sportiv,,)Parcul din Sintagma este o oaza de racoare in arsita verii,si pe linga palmierii impresionanti,mai are si cateva animalute de vizitat,ceva pasari,pesti.Pe langa,aceste puncte de atractie,ar mai fi si Templul lui Posidonas din Sunio(cca.60 km. de Atena) ,va puteti bucura de plajele destul de curatele(cele fara plata,cele amenajate sunt cu plata)puteti vizita si alte centre culturale si muzee pe care le putei gasi intr-un ghid cumparat de la oricare chiosc.Ce va sfatuiesc.Tot timpul sa aveti ochii in 4 la imbulzeala.Va recomand o gentuta ce se poate purta de dupa gat,dar pe care s o aveti tot timpul in fata.Cand mergeti la plimbare in oras,nu carati tot bagajul dupa voi,luati-va strictul necesar.Apratul foto sau camera video,o husa termica in care sa va puneti o sticla de apa rece si actele dvs.sa le aveti tot timpul cu voi.Evitati sa cumparati apa si snaksuri din locurile pe care le vizitati,pentru ca o sa le platiti de 10 ori mai scump (calculat).Luati-va tot timpul un punct de reper(o cladire,magazin,etc..ceva care v-a poate ramane usor intiparit in minte)in cazul in care va rataciti sa aveti idee pe unde sa va intoarceti.Puteti folosi si autocarul cabrio care s-a introdus tot anul acesta,si care face turul orasului trecand prin toate punctele ce sunt de vizitat.Trece la fiecare 15 min,asa ca nu va speriati daca a plecat cel cu care ati venit:)Biletul nu mai tin minte exact cat era,undeva intre 3 si 5 euro.
Sunt sigur ca Turisticus care e mai umblat va poate da mai multe sfaturi in legatura cu ce trebuie sa faceti atunci cand ati decis sa vizitati ceva.
P.S Turisticus,daca nu ai nimic important de facut la vara,te invit in Atena anul viitor daca om fi sanatosi.Mai multe detalii gasesti aici. Numai bine!

3 comentarii:

  1. Florin, multumesc mult pentru articol si sunt sigur ca e de mare folos celor ce doresc sa viziteze Atena.
    Multumesc deasemenea si pentru invitatia de a participa la reuninunea blogherilor ce doresti sa o realizezi in Grecia. Din pacate pentru vara viitoare am alte planuri, dar poate sunt interesate alte persoane ce-mi viziteaza blogul.
    PS
    Esti binevenit pe blogul meu si cu alte articole legate de turism in Grecia sau despre alte locatii pe care le-ai vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ax kai poso me'xeis trelanei ayth thn wra pou se diabazw.Mou lipoun ola ayta pou exeis perigrapsei, mou lipei h Ellada kai oi omorfies tis.Ti xara na se diabazw kai ti tixeros pou zeis kai meneis ekei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Βλεπω οτι εχεις κανει καλα τα μαθιματα σου ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ:)Μην τρελενεσαι, ελα του χρονου στην σινανδιση βλογγερς που ετοιμαζω στην Αθηνα.Μπορεις να τα καταφερεισ?

    RăspundețiȘtergere