Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

vineri, 27 noiembrie 2009

Grecia-Messsini




Multi dintre turistii care viziteaza Grecia,se limiteaza doar la vizita monumentelor din Atena si imprejurimi.Din acest motiv vreau sa va desvalui inca o locatie care merita sigur vazuta.
Mesiini,un oras in care am locuit 2 ani si jumatate,bogat in plaje curate si locuri istorice care merita vizitate,este situat in cum s-ar spune la noi,judetul Messsinia,la cca 200km de Atena.In cateva cuvinte am sa va descriu doua dintre ele,care pe mine m-au impresionat 1. prin frumusetea lui naturala deosebita,si 2. prin felul in care te transpune in vremurile istorice glorioase pe care le-a trecut candva. Este unul din punctele importante care merita vizitat,este gratis si devaluie multe despre cat de intelepti erau grecii in acea vreme.
1-CASCADELE DE APA DIN POLILIMNIO
În municipiul Voufrada, 25 de kilometri de Messini există canionul de Polilimnio cu lacuri şi cascade,derivate din izvoarele raului Nera. Urcam pe o mica poteca, timp de 5 minute trecand prin vegetaţia densă si pitoreasca, presarata cu poduri din lemn, veţi găsi singuri un paradis secret plin de mici lacuri şi cascade, înconjurat de plantaţii de măslini şi de viţă de vie. 15 lacuri cu diferite denumiri ciudate, cum ar fi Mavrolimna, Kadi, Kadoula, Lucky, italian, Panagos,Stathoula, bine ascunse de mai mulţi ani,au devenit cunoscute publicului şi s-a deschis recent la vizite pentru prieteni naturii.In cursul arsitei de vara,nimic nu e mai racoritor ca o baie in apa rece a micului lac de munte.La intrarea inspre cascade este un mic parcking pentru masini si o cantina cu terasa pentru o gustare.

2-VECHIUL MESSINI
Ruinele vechiului oras se afla la poalele muntelui Ithomi,cca 23 km de actualul oras,si sunt inca inconjurate de faimosul zid care era un exemplu al tehnicii de fortificare la acea vreme,pentru a tine piept incursiunilor spartanilor.Zidul ce imprejmuia orasul,a fost construit in secolul - IV- B.C ,cand Epaminodas a adunat pe messinienii ce erau raspanditi peste tot de secole,si descindea din laterala estica a muntelui Ithomi pana la Poarta Lacinica si pe partea nordica pana la Poarta Arcadiana.Zidul se intindea pe o lungime de 9 km,fiind construit simetric din cuburi de piatra cu dimensiuni de 2-2.5m latime si pana la 1.5m inaltime.Orasul gazduia pe atunci un stadion,ale carui ruine sunt foarte bine intretinute si astazi,un spital modern la acea vreme,deasemeni a fost printre primele orase care a fost dotat cu canalizare.

Imprejurul acestor puncte de atractie sunt des intalnite hoteluri sau carmere de inchiriat destul de acceptabile,si de asemeni taverne cu mancare buna.Daca doriti sa faceti o baie buna va recomand plaja din Buka,unde apa este mica ca si adancime,iar plaja foarte curata,dotata cu dusuri si e free pentru toata lumea.

Un comentariu:

  1. Imi place mult descrierea acestor locuri, asa cum o face Florin.Interesante locuri si demne de a fi vizitate.

    RăspundețiȘtergere