Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

vineri, 22 ianuarie 2010

Recunoaşteţi peştera?

Peştera Muierilor

Peştera Muierilor (sau Peştera Muierii) se află în în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, la 8 km de oraşul Novaci. Peştera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Peştera a adăpostit în timpuri străvechi, în timpul războaielor, când bărbaţii plecau la lupte, foarte mulţi copii şi femei, de unde i se trage şi numele.
Peştera are o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusă în 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervaţia. La 40 de metri inălţime se află etajul superior amenajat pentru turişti cu o lungime de peste 600 m.
Adevaratele atracţii ale peşterii sunt Domul Mic, Domul Mare, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei, Amvonul, Candelabrul Mare, Stânca Însângerată, Vălul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele împietrite.
În Galeria Urşilor a fost găsit un adevărat cimitir de resturi scheletice de urşi de peşteră. În Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte aparţinând culturilor cu mult înaintea erei noastre.


13 comentarii:

  1. Pestera Muierilor, Baia de Fier, Gorj

    RăspundețiȘtergere
  2. Pestera Muierilor (Pestera Muierii), Baia de Fier, Gorj.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pestera Muierilor, Baia de Fier, jud.Gorj

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca este Pestera Ursilor de la Chiscau, jud. Bihor.
    Am scris un articol despre ea aici

    RăspundețiȘtergere
  5. Pestera Muerilor, comuna Baia de Fier, judetul Gorj

    RăspundețiȘtergere
  6. Pestera Muierilor, Baia de Fier, Gorj.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pestera Muierilor , este situata în comuna Baia de Fier, Judetul Gorj,(Unc E)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pestera Muierilor sau Pestera Muierii .
    Chiar, cum se spune corect ???

    RăspundețiȘtergere
  9. Pestera Muierilor...desi n-am fost inca acolo, dar am fost la Pestera Ursilor!;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pestera muierilor

    RăspundețiȘtergere