Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

luni, 22 martie 2010

Recunoaşteţi muntele?

Teo spunea...

Muntele de granit rosu Uluru (Australia)

Uluṟu sau Ayers Rock, cunoscut ca şi Muntele de granit roşu Uluru este un masiv stâncos izolat în deşertul din Australia centrală, situat pe teritoriul Parcului Uluru la 340 km distanţă de Alice Springs. Masivul stâncos este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formaţiune bizară într-o regiune de şes fără alte denivelări de teren. Denumirea de Uluṟu care este considerat un munte sfânt, provine din limba aborigenilor Anangu neavând un înţeles deosebit.

8 comentarii:

 1. Uluṟu sau Ayers Rock (Muntele de granit rosu Uluru) - masiv stancos izolat in desertul din Australia centrala; este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formatiune bizara intr-o regiune de ses.

  RăspundețiȘtergere
 2. Uluru sau Ayers Rock sau Muntele de granit rosu, Australia centrala

  RăspundețiȘtergere
 3. Muntele de granit rosu Uluru sau Ayers Rock, (Australia)

  RăspundețiȘtergere
 4. Muntele Uluru, Australia, situat in parcul national Uluru-Kata Tijuta

  RăspundețiȘtergere
 5. Muntele de granit rosu Uluru (Australia)  Uluṟu sau Ayers Rock, cunoscut ca şi Muntele de granit roşu Uluru este un masiv stâncos izolat în deşertul din Australia centrală, situat pe teritoriul Parcului Uluru la 340 km distanţă de Alice Springs. Masivul stâncos este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formaţiune bizară într-o regiune de şes fără alte denivelări de teren. Denumirea de Uluṟu care este considerat un munte sfânt, provine din limba aborigenilor Anangu neavând un înţeles deosebit.


  Teo

  RăspundețiȘtergere