Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 15 mai 2010

Recunoaşteţi locaţia?

Moni spunea:
Ruinele cetăţii Blidaru, situate la 4 km de Costeşti, pe platoul de la SV de com. Orăştioara de Sus (jud. Hunedoara), la altitudinea de 705 m. Ocupă o suprafaţă de 6.000 mp şi se văd urmele a două cetăţi, ridicate la date diferite.

5 comentarii:

  1. Cetatea dacica Costesti - Cetatuie din Muntii Orastie.
    Cetatea a fost construita între sfârsitul sec. II si începutul sec. I a. d Chr, pe Dealul Cetatuia (561 m) lângă satul Costeşti, comuna Orăştioara de Sus, judetul Hunedoara si a fost reşedinţa unor regi geto-daci. Este cea mai veche dintre fortificatiile dacice din Muntii Orastiei.
    A fost distrusă prima data în timpul primului război daco-roman, în 102, si apoi definitiv, in timpul celui de-al doilea război daco-roman (105 - 106 ). Nu a mai fost niciodata reconstruita. Pietrele din ruine au fost folosite pentru construirea castrelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. cetatea dacica Sarmisegetuza Regia

    RăspundețiȘtergere
  3. Cetatea Blidaru, com Orastioara de Sus- jud Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
  4. COSTESTI - BLIDARU
    Situata pe culmea Elidarului (703 m), fortificatia cuprinde doua incinte, unite intre ele, avand impreuna sase turnuri puternice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ruinele cetăţii Blidaru, situate la 4 km de Costeşti, pe platoul de la SV de com. Orăştioara de Sus (jud. Hunedoara), la altitudinea de 705 m. Ocupă o suprafaţă de 6.000 mp şi se văd urmele a două cetăţi, ridicate la date diferite.

    RăspundețiȘtergere