Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Etapa 15. Recunoasteti cladirea?

14 comentarii:

  1. O, da ... Foisorul de Foc din Bucuresti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foisorul de Foc , ANTOANETA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Construcţia "FOIŞORULUI de FOC" a-nceput la 17 sept. 1890 ! Pe lîngă funcţia de punct de observare(42m. înălţime), Foişorul îndeplinea şi rolul de rezervor de apă pentru întreaga zona de est a Capitalei..Forma suplă şi elegantă a clădirii i se datorează-în mare măsură-profesorului arhitect : George Mandrea care-şi făcuse studiile la Dresda,în Germania.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foişorul de Foc este o clădire de 42 metri înălţime din Bucureşti aflată între Obor, Calea Moşilor şi Nerva-Traian. În trecut servea drept turn de observaţie pentru apărarea împotriva incendiilor. În 1963, a fost transformat în “Muzeul Național al Pompierilor“.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foisorul de Foc.Azi adaposteste Muzeul National al Pompierilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este vorba de Foisorul de Foc din Bucuresti.
    Foişorul de Foc este o clădire de 42 metri înălţime din Bucureşti aflată între Obor, Calea Moşilor şi Nerva-Traian, mai precis: la intersecţia străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi(monumentul ocupă centrul unei piaţete care îi poartă numele şi către care mai converg şi alte artere, respectiv străzile Vasile Stroescu, Iancu, cavaler de Flondor, Zece Mese şi Popp de Băseşti). În trecut servea drept turn de observaţie pentru apărarea împotriva incendiilor.
    A fost construit în 1890, la doi ani după ce precedentul turn, Turnul Colţei, ridicat în 1715, a fost demolat. Planurile au fost realizate de George Mandrea, în acea perioadă arhitectul-şef al Bucureştiului.

    Foişorul de Foc a fost gândit a avea şi rolul de turn de apă. După finalizarea construcţiei, însă, compania locală de apă - Uzina de Apă Grozăveşti -nu a avut pompe suficient de puternice pentru a îl umple cu apă.

    Foişorul de Foc a fost folosit de către pompieri până în 1935, când şi-a pierdut rolul, întrucât în Bucureşti se ridicau tot mai multe clădiri înalte, iar introducerea telefoniei făcea inutilă existenţa unui turn de veghe. Din 1963, a fost transformat într-un Muzeu al Pompierilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foisorul de Foc – Muzeul National al Pompierilor, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere