Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

joi, 14 aprilie 2011

Etapa 35. Recunoasteti locatia?

romeo spunea...

In sudul Angliei, in valea dintre orasele Oxford si Swindon, se afla celebrul “Cal alb de la Abingdon”. Desenul, avand 110 m lungime, a fost realizat prin decuparea unui strat adanc de gazon sub care a aparut suprafata alba a cretei ce formeaza de fapt solul. “Calul” este stilizat cu un surprinzator rafinament artistic, fiind realizat intr-o maniera ce poate fi considerata “moderna”. Datorita faptului ca in apropiere s-au descoperit resturi ale unor asezari celte din epoca fierului, in care au fost gasite monede avand imprimate imagini asemanatoare, s-a presupus ca uriasul desen a fost realizat de triburile de calareti celti care au trait in acele locuri in urma cu peste 2000 ani in urma. Sub aspect tehnic, realizarea sa este inexplicabila, indiferent de perioada istorica, deoarece desenul poate fi vazut destul de bine doar de pe varfurile unor coline situate la distante variind intre 800 si 3000 m, astfel ca, in cazul in care cetii ar fi condus trasarea lui in acele locuri, ar fi avut nevoie de telemetre de mare precizie, teodolite, ingineri topografi si, in special, de statii radio sau telefoane pentru a transmite coordonatele necesare celor care il executau. In orice caz, desenul se dezvaluie in toata splendoarea lui numai privit din avion, de la o inaltime de 800-1000 m, si este atat de clar conturat, incat in al doilea razboi mondial a trebuit camuflat pentru a nu servi drept reper pilotilor din Luftwaffe.


9 comentarii:

  1. Uffington Castle, White Horse and Dragon Hill.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calul Alb de la Uffington, Oxfordshire, Anglia. Are 110 m lungime şi datează de acum 3000 de ani, din Epoca Bronzului. Se crede că reprezintă un simbol tribal legat cumva de constructorii cetăţii Uffington.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uffington White Horse, Marea Britanie

    RăspundețiȘtergere
  4. The Uffington White Horse, Oxfordshire

    RăspundețiȘtergere
  5. In sudul Angliei, in valea dintre orasele Oxford si Swindon, se afla celebrul “Cal alb de la Abingdon”. Desenul, avand 110 m lungime, a fost realizat prin decuparea unui strat adanc de gazon sub care a aparut suprafata alba a cretei ce formeaza de fapt solul. “Calul” este stilizat cu un surprinzator rafinament artistic, fiind realizat intr-o maniera ce poate fi considerata “moderna”. Datorita faptului ca in apropiere s-au descoperit resturi ale unor asezari celte din epoca fierului, in care au fost gasite monede avand imprimate imagini asemanatoare, s-a presupus ca uriasul desen a fost realizat de triburile de calareti celti care au trait in acele locuri in urma cu peste 2000 ani in urma. Sub aspect tehnic, realizarea sa este inexplicabila, indiferent de perioada istorica, deoarece desenul poate fi vazut destul de bine doar de pe varfurile unor coline situate la distante variind intre 800 si 3000 m, astfel ca, in cazul in care cetii ar fi condus trasarea lui in acele locuri, ar fi avut nevoie de telemetre de mare precizie, teodolite, ingineri topografi si, in special, de statii radio sau telefoane pentru a transmite coordonatele necesare celor care il executau. In orice caz, desenul se dezvaluie in toata splendoarea lui numai privit din avion, de la o inaltime de 800-1000 m, si este atat de clar conturat, incat in al doilea razboi mondial a trebuit camuflat pentru a nu servi drept reper pilotilor din Luftwaffe.

    RăspundețiȘtergere