Excursie!

Vă propun o Excursie Virtuală prin România. Pentru aceasta voi supune la vot "destinaţia următoare". Locaţia câştigătoare va avea parte de un articol pe blog şi simultan o nouă tură de votare asupra locaţiilor vecine. Să pornim la drum ...
Timişoara - Arad - Lipova - Moneasa - Arieşeni - Padiş - Huedin - Cluj-Napoca - Turda - Alba Iulia - Sebeş - Orăştie - Haţeg - Caransebeş - Băile Herculane - Orşova - Baia de Aramă - Tg Jiu - Horezu - Rm. Vâlcea - Curtea de Argeş - Piteşti - Târgovişte - Câmpulung - Bran - ... HARTA
Excursie "Radio Europa FM" - ziua 1 - ziua 2 - ziua 3 - ziua 4 - ziua 5.

duminică, 11 septembrie 2011

Etapa 70. Recunoasteti manastirea?

Claudiu Sofrone spunea...

Mănăstirea Nămăieşti situată la câţiva kilometri de Câmpulung Muscel – la altitudinea de 765 metri. Aici se află o icoană făcătoare de minuni, ea fiind de altfel şi motivul înfiinţării acestei biserici. Legenda spune că este una dintre cele doisprezece icoane realizate de Sf. Evanghelist Luca după înfăţişarea reală a Maicii Domnului şi că trei ciobani au visat grota în care o vor găsi, loc în care au şi construit biserica. Se zice că icoana a fost adusă în aceste locuri chiar de Apostolul Andrei care a crezut că în grotă trăieşte un slujitor al zeului Zamolxe (pe care dorea să-l creştineze), însă văzând că nu este nimeni a spus celor cu care călătorea: Nemo est (nu este nimeni), cuvinte din care a derivat ulterior numele localităţii – Nămăieşti.


13 comentarii:

 1. Mrea Namariesti, Campulung, Jud Arges

  RăspundețiȘtergere
 2. Mănăstirea NĂMĂIEŞTI...Teo

  RăspundețiȘtergere
 3. Manastirea Namaiesti - Antoaneta

  RăspundețiȘtergere
 4. Mănăstirea Nămăieşti, com. Valea Mare - Pravaţ, jud. Argeş

  RăspundețiȘtergere
 5. Manastirea Namaesti
  gogushor

  RăspundețiȘtergere
 6. Mănăstirea Nămăieşti - sat Nămăieşti, com. Valea Mare - Pravaţ, jud. Argeş

  RăspundețiȘtergere
 7. Mănăstirea Nămăieşti
  Este situata sub Coasta Schitului (833 m altitudine), pe versantul drept abrupt si stancos al Argeselului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Biserica este de piatră, în întregime săpată în stâncă de mâini necunoscute, datată din prima jumătate a sec. XVI (1547).

  RăspundețiȘtergere
 8. Mănăstirea Nămăieşti situată la câţiva kilometri de Câmpulung Muscel – la altitudinea de 765 metri. Aici se află o icoană făcătoare de minuni, ea fiind de altfel şi motivul înfiinţării acestei biserici. Legenda spune că este una dintre cele doisprezece icoane realizate de Sf. Evanghelist Luca după înfăţişarea reală a Maicii Domnului şi că trei ciobani au visat grota în care o vor găsi, loc în care au şi construit biserica. Se zice că icoana a fost adusă în aceste locuri chiar de Apostolul Andrei care a crezut că în grotă trăieşte un slujitor al zeului Zamolxe (pe care dorea să-l creştineze), însă văzând că nu este nimeni a spus celor cu care călătorea: Nemo est (nu este nimeni), cuvinte din care a derivat ulterior numele localităţii – Nămăieşti.

  RăspundețiȘtergere